NHG Accreditatie – Huisartsenpraktijk de Kempenaar – lelystad
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Kempenaar
Kempenaar 03 - 31 8242 BD
lelystad
Spoed toets 1

NHG Accreditatie

In het Gezondheidscentrum Kempenaar wordt gewerkt aan kwaliteit en zorgverbetering. Onze medewerkers binnen de praktijk willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Zij werken volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en hebben het predicaat GEACCREDITEERDE PRAKTIJK volgens de NHG.

Wat houdt dit in?

NHG-Praktijkaccreditering is hét kwaliteitskeurmerk en dé methode voor systematisch verbeteren in de huisartsenpraktijk. Een door NPA gekeurde praktijk voldoet aan landelijk vastgestelde normen en werkt gericht aan kwaliteitsverbetering.

Om dit te kunnen vaststellen is de praktijk eerst helemaal doorgelicht. Daarna zijn onderzoeksgegevens op het gebied van organisatie en praktijkvoering, medisch handelen en de mening van patiënten vergeleken met andere praktijken. Op basis van een NPA-rapportage zijn vervolgens verbeterplannen opgesteld. 3-jaarlijks wordt de praktijk bezocht door Een NPA-auditor  om na te gaan of de verbeteringen zijn uitgevoerd en of er nog aan de accreditatievoorwaarden wordt voldaan.

Sinds 2014 zijn wij in het bezit van het kwaliteitskeurmerk, en willen wij de praktijk graag blijven verbeteren.