Griep- en Pneumokokkenvaccinatie – Huisartsenpraktijk de Kempenaar – lelystad
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Kempenaar
Kempenaar 03 - 31 8242 BD
lelystad
Spoed toets 1

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

Griepvaccinatie

Ten behoeve van de volksgezondheid biedt de Nederlandse overheid een jaarlijks terugkerende griepvaccinatie aan, ook griepprik genoemd. De griepprik is bestemd voor mensen van 60 jaar en ouder en voor mensen met bepaalde aandoeningen. Het gaat hierbij om mensen met een extra risico om ernstig ziek te worden als gevolg van griep.

De griepprik haalt u elk jaar
De griepprik wordt toegediend door middel van een injectie. Omdat het griepvirus steeds verandert, wordt het vaccin jaarlijks aangepast en dient de griepprik ieder jaar opnieuw toegediend te worden

Komt u in aanmerking? Dan krijgt u een oproep.
Indien u in aanmerking komt voor de griepprik, dan ontvangt u van ons een oproep voor vaccinatie. De uitnodiging voor deze griepprik ontvangt u meestal begin tot halverwege oktober.  De griepprik is niet verplicht. U bepaalt zelf of u van de uitnodiging gebruik maakt.  Indien u geen gebruik van de griepprik wenst te maken verzoeken wij u dit aan ons kenbaar te maken, dan kunnen we u van de oproeplijst af halen.

Komt u wel in aanmerking, maar geen oproep ontvangen? Belt u dan met onze praktijk!

Meer informatie over de griepprik is te vinden op de website van het  RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Pneumokokkenvaccinatie

De pneumokokkenprik wordt elk jaar in oktober/november, tegelijk met de griepprik, aangeboden. Elk jaar komt er een andere leeftijdscategorie in aanmerking voor het pneumokokkenvaccin.

Komt u in aanmerking? Dan krijgt u een oproep.
Indien u in aanmerking komt voor de pneumokokkenprik, dan ontvangt u van ons een oproep voor vaccinatie. De pneumokokkenprik is niet verplicht. U bepaalt zelf of u van de uitnodiging gebruik maakt.

We versturen de oproep tegelijk met de griepprik uitnodigingen.  Meer informatie? Meer informatie over het pneumokokkenvaccinatieprogramma en de doelgroep wijziging leest u op de website van het RIVM.